reede, 29. jaanuar 2016

Külastus: "Kingitus" - autorinukkude näitusmüük

Tervitus!

Mida teistsugust seekord!

Üritus: Kingitus -- autorinukkude, mängukarude ja dekoratiivkunsti esemete näitusmüük
Asukoht: Tallinna Lauluväljak
Kestus: 11-13.12.2015
Millal nähtud: 11.12.2015


pilt lauluvaljak.ee kodulehelt

Sellest on nüüd juba palju aega möödas ning üritus ise toimus vaid kolm päeva, kuid tahaksin ikkagi jagada sellel ülilahedal näitusmüügil tehtud fotosid lausa vaimustavatest käsitsi tehtud nukkudest, pehmetest loomadest ja muudest kaunistusesemetest. Kevadel sai külastatud ka sama organisaatori poolt läbiviidud nukukunsti näitust, ning kuna seal nähtu oli lausa rabavalt fantastiline, siis tahtsin selle omapärase ning põneva kunstiliigi vilju veel näha. Näituse postitust saad lugeda siit.

Ka seekord oli nukukunstnikke kohal eri riikidest, näiteks Venemaalt, Lätist, Hollandist, Leedust jne. Eesti esindajaid tundus olevat vähemal hulgal, kuid seda erilisemalt olid nad esindatud ning ei jäänud nad üldsegi alla oma välismaistele kolleegidele. Eriti kiiduväärt oli ettevõtmine ka sellepärast, et kogu tulu läks Tallinna Lastehaigla Toetusfondi.

Minu silmis oli nukkude näol eestkätt ikkagi tegu kollektsionääresemetega või kaunistustega, sest lastele mänguasjaks oleks väga kurb selliseid aega- ning meisterlikku käsitööd nõudnud esemeid jätta, kas siis põrandale vedelemiseks või niisama väntsutamiseks. Tegu oli aga kahtlemata originaalsete ja meeldejäävate kinkidega, mida näiteks kodus riiulil mina küll ülihea meelega imetleks. Mänguasjadena ma neid ei näe. Samuti ei ole hinnad sellised, mida maksaks mängukanni tarbeks, mis peatselt ära lätsutatakse.

Mulle isiklikult sümpatiseerisid just eriti igasugused karvased loomad: kaisukarud ning muud elukad. Igasugu omapäraste detailidega, täis hoolt ja armastust, üliarmsad ja osavalt valmistatud -- olin taas vaimustuses! Soovitan soojalt kõigil võimalusel külastada sellise alahinnatud ja vähetuntud käsitöökunsti näitust ning isegi midagi endale hankida. Sügav kummardus minu poolt kõigile kunstnikele (ja korraldajatele)!

(pildid: erakogu)


 


 



 




 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar