teisipäev, 1. september 2015

Kino: "Isetu"

Tervitus!

Kinorindelt!

Pealkiri: Isetu

Originaalpealkiri: Self/less
Režišöör: Tarsem Singh
Kestus: 1h 56 min
Näitlejad: Ryan Reynolds, Ben Kingsley, Matthew Goode, Natalie Martinez
Žanr: Action, ulme
Kinodes alates: 14.08.2015
Nähtud: 20.08.2015
Minu hinnang: 2.5/5


pilt solariskino.ee kodulehelt
Film oli äärmiselt paljulubav ning köitva sisuga, kuid teades, et see armutult USA turgudel põrus ning reaktsioonid olid kõike muud kui juubeldavad, siis aimasin halba. Samas, aga tundus nähtav ikkagi piisavalt peibutav, et mind kinno meelitada. Ootasin midagi Tom Cruise'i "Vanilla Sky - ava oma silmad" taolist, kuna teos andis analoogseid signaale, lubades unenäoliku maiguga, omapärast ja intrigeerivat kerge ulme kooslust. Mõnikord tuleb aga kahjuks leppida ja ühineda kriitikude pretensioonidega. Idee oli igati vinks vonks, kuid lõpp-produkt jäi tuhmiks ja elutuks.

Jeeee! Ehk plussid.

Loo kontseptsioon oli huviäratav, igati haarav ning omajagu originaalne. Filmi tempo oli stabiilne, pidevalt toimus midagi ning kohmakad pausid puudusid. Märulistseenid olid kvaliteedi poolest tasemel ning kohati suudeti sel alal võistelda teiste kõrgekaliibriliste hiljutiste action žanri üllitistega.

Ben Kingsley vanema ning originaalse versioonina peategelasest suutis ootamatult ja vaevatult tekitada mus sümpaatiat ja kaastunnet lühikese aja jooksul mil ekraanil oli. Tema emotsionaalne rännak oli tuntav ning liigutav.

Buuuu! Ehk miinused.

Vaene Ryan Reynolds, mul hakkab temast juba hale, sest üks läbikukkumine ajab teist taga ning temasse panustatud ootused ei suuda juba mitmendat korda järjest realiseeruda. Siinkohal mind see ei üllata, sest omalt poolt ei hüpanud ta antud filmis küll nahast välja, et sellele veidigi iseloomu, erksust või eluvaimu pakkuda. Mind hakkas üks hetk häirima tema mökulik, selline püksikakanud kutsu näoilme: suured segaduses hirvesilmad ning suu liikumas nagu kalal. Jah, ilmselgelt oli ta tegelikult sisemiselt vana mees, kuid natuke särtsakust ja vähem hämmeldunud ilmet ning kohmetust tema olekus oleks filmile veidigi elu sisse puhunud. See, et ta paar kiiremat liigutust tegi, mõnel ninaluu murdis ja kiiduväärselt madina stseenides figureeris, ei tee suurema kaaluga puudusi olematuks.

Ootasin jalustrabavaid puänte, vähemalt ühte, kuid vastused suutsin imelihtsalt ise esimeste vihjete abiga välja mõelda ning seega jäi kondikavasse puhas märul ja pidev põgenemine, müsteeriumi lahti harutamise pinge oli faktiliselt olematu. Filmi lõpu tuletasin juba varakult ja täpselt sellise seisuga see ka niidid kokku tõmbas. Olin nördinud, kuna selle asemel, et keskenduda põnevale kesksele sci-fi sisuliinile, uputati film üle actioniga. Viimane aga muutus üks hetk tühjaks ja energiatuks, kuna teadsin, et filmil oli midagi palju põnevamat pakkuda, mis aga paraku tahaplaanile jäi.

Sisust: Damian on edukas ja varakas ärimees, kelle säravale elule tuleb lõppu tegema vähk. Kui talle pakutakse võimalust oma eluiga pikendada ning surematuks saada, otsustab mees šansist kinni haarata.  Olles oma teadvusega siirdatud uute ja noorde kehasse, hakkab mees vaikselt avastama, et igavikul on oma kõrvalmõjud ning nii idülliline ja lihtne ei saa mehe värskelt algav elu üldsegi olema.

Lemmik stseen: Ujumisõpetuse tund.

Lemmik tsitaat: "Sa ei küsinud õigeid küsimusi."

Kokkuvõttes: Pealtnäha punane, läikiv ja isuäratav, seest aga puine ja pruunikas õunake. Südamik (loe: idee) suudab seda aga mõnevõrra vormis ja esinduslikuna hoida.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar