reede, 6. veebruar 2015

Kino: "Mortdecai"

Tere head lugejad!

Käisin kinos vaatamas filmi Mortdecai. Siin on arvustus.

Pealkiri: Mortdecai
Režissöör/Lavastaja: David Koepp
Stsenaristid: Eric Aronson, Kyril Bonfiglioli
Tootjad: Huayi Brothers Media, Infinitum Nihil, Mad Chance Productions, OddLot Entertainment
Levitaja: ACME Film Eesti
Kestvus: 1 h 46 min
Žanr: Komöödia, Action
Osades: Johnny Depp, Ewan McGregor, Gwyneth Paltrow, Paul Bettany
Kinodes alates: 23.01.2015
Nähtud: 24.01.2015
Minu hinnang: 2/5



Ütleks kohe alguses ära, et see film oli nagu avangardne palagan. Või vabandust, Johnny Depp'ilik avangardne palagan koos teiste väga heade näitlejatega.

Film räägib kunstikaupmehest ja sahkerdajast Charlie Mortdecai'st (Johnny Depp), kes värvatakse MI5 poolt leidma haruldast ja väärtuslikku varastatut maali, mille tagaküljel on oletatavasti koodid natside kullaga täidetud pangakontole. Charlie Mortdecai puutub oma pööraste seikluste käigus kokku küll Briti MI5 agendi Martlandiga (Ewan McGregor), kes on sügavalt armunud Mortdecai abikaasasse Johannasse (Gwyneth Paltrow), küll tigedate vene maffioosode ja ilusate ahvatlevate naistega, et leida kadumaläinud aare. Mortdecai kaaslane on tema truu teenija Jock (Paul Bettany), kes sangarlikult päästab Mortdecai igast võimalikust ja võimatust situatsioonist.

Mortdecai oli pehmelt öeldes sisutu ja tühja täis. Visuaalselt oli ta kaunis ja rikkalik - nii värvide kui ka animatsioonide poolest, aga sisu  ei olnud, Nalja oli palju, aga saalist väljudes ja filmile mõeldes ei tulnud ükski nendest enam meelde peale vuntsinaljade ja oksereflekside, aga ka see viimane tüütas peale esimest korda ära.

Ma olen Johnny Depp'i suur austaja. Ta on väga andekas näitleja, aga minu arvates oli Mortdecai nagu kaasaegne Jack Sparrow, ainult, et vuntsid olid teistsugused ja juuksed lühemad ja mõõga asemel oli tal käes elegantne kepp. Tundus nagu ta poleks oma piraadirollist välja tulnudki. Ma väga tahaks teda näha mingis sügavamas draamafilmis, kus tuleksid uuesti esile tema oskused ja talent.

Mind pani imestama, kuidas ühes nii mittemidagiütlevas filmis saavad kaasa teha nii suurepärased näitlejad nagu on seda Ewan McGregor, Gwyneth Paltrow, Olivia Munn ja Paul Bettany.

Film oli minu jaoks pettumus, sest ta oli tühi ja sisutu. Ainuke asi, mis selle päästab ja mille eest ta kaks punkti saab on see, et kõrvalosatäitjad suutsid midagigi oma rollidest välja võtta ja vaatajale pakkuda ja see, et visuaalselt ja kunstiliselt oli film ilus. Operaatoritöö oli hea. Kõik muu - ajaraiskamine.



Ilusaid filmielamusi!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar