pühapäev, 1. november 2015

Sünnipäev: Palju õnne, Harrastuskriitikud! Esimene aasta numbrites!

Tere head sõbrad!

Natuke rohkem, kui aasta tagasi, tuli mu kaasblogija Liis minu juurde jutuga, et me võiks alustada eestikeelset blogi. Kuna oleme Liisiga mitu aastat koos kirjutanud inglise keeles raamatuarvustusi ja artikleid kirjanduse kohta, pidades edukalt rahvusvahelist raamatublogi "Me and Reading", siis mõtlesime, et võiks kätt proovida ka eestikeelse blogiga, mis oleks suunatud just Eestis toimuvale. Pärast mõningaid arutelusid otsustasime, et meie uus blogi saab olema teistsuguse vaatenurga ja perspektiiviga: nimelt soovisime mõlemad kirjutada ka teatrist, kinost, kontserditest, muuseumitest, kunstist. Nii sündiski idee luua kultuuriblogi, mis kajastaks kõike ülaltoodut.

Esimese postituse tegime septembris 2015 ja aktiivselt hakkasime kirjutama siis, kui meie kolleeg Iren andis meie blogile ka nime - Harrastuskriitikud. Täna, 1. novembril, pidades oma esimese aasta sünnipäeva, on sobiv aeg vaadata natuke tagasi ja teha kokkuvõtteid.



Niisiis, esimene aasta numbrites!

Aasta jooksul oleme me kirjutanud kokku 183 postitust, mis ühes kalendriaastas tähendab seda, et igal teisel päeval oleme oma lugejatele ühe postituse teinud. See teeb nädalas keskmiselt 3,6 postitust. Kokku on esimese aasta jooksul meie Harrastuskriitikute blogi vaadatud 24.630 korral, mis teeb 365 päeva kohta 68 klikki. Muidugi, esimesel kolmel kuul oli neid klikke päris vähe, sest meid ju ei teatud. Vaatajaskond hakkas suurenema siis, kui käivitasime ka oma Facebooki lehe, mis toimus 19. detsembril 2014. Praegu vaadatakse meie blogi keskmisel 130 korda päevas, nii et igapäevane klikkide arv läheb tõusvas trendis! Muidugi sõltub see sellest, et millest me kirjutame ja kui tihti me postitame.

Kui vaadata, meie siiani kõige populaarsemaid postitusi, siis praeguse seisuga on kõige loetum postitus filmiarvustus; Kino: "Nullpunkt", mida on vaadatud 688 korral. Teisel kohal on teatriarvustus: "Etendus: Billy Elliott", mida on vaadatud 687 korral ja kolmandal kohal võib praegu leida samuti teatriarvustuse: "Teater: Dorian Gray portree NUKUs", mida on loetud 497 korral.

Harrastuskriitikud on ilmselgelt eesti blogi, sest kui vaadata meie blogi lugejaskonda, siis on Eesti meie blogi külastanud riikidest esimesel kohal. Eestist on meie blogi külastatud 17.465 korral. Teisel kohal on USA, kust meid on külastatud 3.986 korral ja kolmanda koha võtab enda alla Saksamaa 434 külastusega. Riikide hulgas, kust meid külastatud on, on Ka Singapur (4), Soome (5), Venemaa (6) ja nendel tuleb riburidamisi järgi ka teisi Euroopa riike. Päris huvitav oleks teada, kas tegemist on välismaal elavate eestlastega, kes tunnevad huvi Eestis toimuva vastu või satuvad inimesed nendest riikidest meile puhtjuhuslikult.

Enamjaolt on meieni jõutud Google ja Facebooki kaudu, aga meieni on jõutud ka läbi teatrite ja teiste teatri- ja filmiblogide kaudu, kes on meid oma lemmikute sisse lisanud. Siinjuures tahaks tänada VAT Teatrit ja teatriblogi yksainus.blogspot.com. Suur aitäh, et meie blogipostitusi nii aktiivselt olete jaganud!

Kui nüüd vaadata, mis tüüpi postitusi me oleme kõige rohkem oleme teinud, siis oleme kirjutanud kõige rohkem kino- ja teatriarvustusi.

Kokkuvõttes, meie esimene aasta on olnud edukas. Meie blogi loetakse ja meie Facebooki lehekülge külastatakse samuti igapäevaselt. Praegu on meil Facebookis 150 järgijat ja päris huvitav saab olema, kuidas kõik ülaltoodud juba järgmisel aastal välja näevad!

Suur aitäh kõikidele meie lugejatele, sõpradele, toetajatele, teatritele, kinodele, näitlejatele, kunstnikele, muuseumidele, artistidele, et te meiega olete ja meie blogi loete!

Suur kummardus teile!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar