laupäev, 7. november 2015

Sünnipäev: Liisi möödunud aasta TOP 5 lavastust ja filmi

Tervitus!

Täna tutvustan ma oma eelmise blogiaasta suurimaid lemmikuid nii teatrist kui kinost!




TOP 5 lavastust:

5. "Tsaar Saltaan" (VAT Teater): Tohutult nutikalt igasugu ebatavaliste ja ootamatute vahenditega kujutusvõimerikkalt ja osavalt kokkupandud muinasjutt minu lapsepõlvest. Nostalgiat ja meelelahutust hulganisti!

4. "Kentsakas juhtum koeraga öisel ajal" (Nukuteater): Südamlik, õpetlik ja kaasahaarav lugu erinevustest, eneseületusest ning oma koha leidmisest, leppimisest ja perekonnasidemetest. Leidlikud lavalahendused, osavalt näideldud ja köitvalt jutustatud emotsionaalne tükk, kus põimuvad krimilugu ning suhete draama. Pealtnäha lihtsakoeline, kuid tegelikult väga sügav ja kaasamõtlemist soodustav lugu nii lastele kui täiskasvanutele. Soovitan soojalt lugeda ka samanimelist raamatut, millel antud näidend põhineb.

3. "Masohhisti pihtimus" (VAT Teater): Äärmiselt jabur, ülevõlli ning detailne ja selge peegelpilt meie tänapäeva ühiskonnast läbi absurdse huumori. Tükk ei tunne piinlikkust ega tunnista piire otsekohesuse ja koleda tõe ees, mille üle päriselus ei tea kas nutta või naerda. Antud etenduse ajal kindlasti tuleb aga just naerda ja seda kõht kõveras.

2. "Joobnud" (Theatrum): Joodikud siin, joodikud seal, joodikud iga nurga peal -- antud näidendi moto. Tegelikult ei saa ma väita, et kõik tegelased kohe kindlasti joodikud olid, kuid etenduses tuuakse esile just need seigad nende elus, kus ollakse rohkem või vähem vintis. Hiilgavate etteastetega, kohati ärritav ja arulage, teisalt sügavmõtteline ja elutarkust täis, koomiline kompott eri lugudest eri tegelastega eri tasemel purjus astmetega. Igati originaalne ja nauditav tükk.

1. "Medea" (Rahvusooper Estonia): Balletile järgnev ovatsioon peaks ütlema kõik ning siinkohal pani meeletu ja pea lõpmatu aplaus ja kiiduhüüd etendusele hinnangu ja asjakohase punkti. Emotsionaalne, kaasahaarav, visuaalselt hiilgav, oivalise muusika, ajatu legendi looga ning vaimustavate tantsunumbritega. Kahtlemata minu eelmise aasta eredaim teatrikogemus!


pilt opera.ee kodulehelt

-------------------------------------------

TOP 5 filmi:

5. "Spioon": Kahtlemata eelmise aasta suurim üllataja. Ma ei julgenudki oodata, et film ei sisalda ainult kaalunalju ning muid jalaga-tagumikku tüüpi vaimukusi, vaid tõepoolest ajas mind siiralt lausa hirnuma, sest koomika parimaid palu tulistati mu suunas lakkamatult otsekui automaatrelvast. Filmi tipptegija oli kindlasti Jason Statham, kes, üllatus-üllatus, oli tohutult vaimukas oma tõsiduses enda tüüp action kangelaste rolle peaaegu kui parodeerides.

4. "Kingsman: Salateenistus": Tohutult lõbus spioonifilm ja minu jaoks miljon korda meeltlahutavam, omapärasem ja sümpaatsem alternatiiv James Bondile. Tüüpiline underdog lugu, millel vinti keeratud üle kohe mitu ringi ning kus pisisulist tänavapoisist peategelane, tema gentlemanist mentor ja totakas ebarealistlik kurjam, loovab laheda koosluse suurepäraseks ja esirindlikuks eksemplariks spioonifilmide kategoorias.

3. "Mad Max: Raevu tee": Nii, mis siis antud filmis õige toimus? Sõideti, teised ajasid neid taga, pöörati kord vasakule ja paremale, peatuti korraks... Ei tundu just pulssi kõrgustesse ajava põnevusega, kuid vaatamata lihtsale alguspunktile ja kondikavale, oli tegu aasta ühe omanäolisema filmiga ja tõeliselt suurepärase meelelahutusega. Lisaks nägi film esimesest kaadrist kuni viimaseni igas oma detailis äärmiselt lahe välja.

2. "Veealune maailm 3D" IMAX: See film oli kõik, mida ootan, et üks vaimustav IMAX dokumentaali seanss võiks olla. Hariv, visuaalselt tipp-tasemel ning lihtsalt äärmiselt positiivne ja kihvt elamus.

1. "Tuhkatriinu": No mis muu võiks siis olla minu jaoks number üks, kui mitte kõige armsam, maagilisem, värvilisem ja igati nunnum muinasjutufilm mida näinud viimaste aastate jooksul. Nüüd jääb üle vaid oodata 2017 välja tulevat filmiversiooni kaunitarist ja koletisest.


pilt superkinod.ee koduelehelt



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar